Θεραπεία με Super Κόλλα (Venaseal)

Η θεραπεία των κιρσών με Super Κόλλα Venaseal, είναι μια σύγχρονη, ριζική, αναίμακτη και ανώδυνη θεραπεία των κιρσών των κάτω άκρων. Το σύστημα Venaseal έχει έγκριση από τον Αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων (FDA), για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά του. Πρόκειται για μία ειδική συσκευή που χρησιμοποιεί μια πολύ δυνατή ενδαγγειακή κόλλα (cyanoacrylate) για την σύγκλιση, απορρόφηση και τελικά εξαφάνιση των φλεβών που προκαλούν τους κιρσούς.

Εφαρμόζεται με τοπική αναισθησία με τον ασθενή να παρακολουθείται στον υψηλής ευκρίνειας υπερηχοτομογράφο. Στο πάσχον σημείο εισάγεται με παρακέντηση ένας ειδικός καθετήρας που φέρει πιστόλι εγχυσης, το οποίο προωθεί την super-κόλλα Venaseal μέσα στη φλέβα. Με ακρίβεια χιλιοστού η φλέβα αποφράσσεται από την κόλλα η οποία στη συνέχεια απορροφάται από τον οργανισμό. Το αίμα επιστρέφει στην κυκλοφορία επιλέγοντας πλέον, άλλες υγιείς φλέβες. Εάν χρειάζεται, ταυτόχρονα, διενεργείται αφαίρεση κιρσών με μικροκιρσεκτομή.

Ο/η ασθενής, στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων ( με εξαίρεση την περίπτωση εκτεταμένων κιρσών) επιστρέφει σπίτι του αυθημερόν και άμεσα στις δραστηριότητές του, χωρίς ελαστική κάλτσα.

Πρόκειται για μία εύκολη διαδικασία, υπο την προϋπόθεση ότι ο αγγειοχειρουργός διαθέτει μεγάλη εμπειρία στον σχεδιασμό υπο τον υπερηχοτομογράφο. Αποτελεί καλή επιλογή για ηλικωμένα άτομα, για ασθενείς με μηδενική αντοχή στον πόνο, με φλεβική ανεπάρκεια τελικού σταδίου (έλκος), χωρίς όμως παθολογική φλέβα ιδιαίτερα μεγάλης διαμέτρου.

Πλεονεκτήματα της θεραπείας κιρσών με super κόλλα Venaseal

Δεν χρειάζεται γενική αναισθησία, ούτε τοπική αναισθησία πολλαπλών παρακεντήσεων
Είναι τελείως ανώδυνη και αναίμακτη.
Δεν χρειάζεται διακοπή αντιπηκτικών ή αντιαιμοπεταλιακών φαρμάκων.
Επιτρέπει την άμεση επιστροφή στις δραστηριότητες την ίδια ημέρα, στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων.
Επειδή δεν χρησιμοποιεί θερμότητα, αποφεύγει την πιθανή βλάβη νεύρων ή δέρματος.
Θεραπεύει τις φλέβες σε όλο το μήκος τους, ενώ το laser και τα ραδιοκύματα, θεραπεύουν μόνο έως το γόνατο.
Δεν χρειάζεται ελαστική κάλτσα μετεγχειρητικά

 Μειονεκτήματα

Πρόκειται για μία νέα θεραπεία που δεν μπορούμε να γνωρίζουμε την αποτελεσματικότητά της σε βάθος χρόνου, όταν πρόκειται για νέους ηλικιακά ασθενείς.