Ευρυαγγείες

Οι ευρυαγγείες εμφανίζονται κυρίως στις γυναίκες και προκαλούν κυρίως αισθητικό πρόβλημα και λιγότερο λειτουργικό. Συχνά, συνυπάρχουν με πρόβλημα στους κιρσούς.

Ευρυαγγείες ονομάζονται τα πολύ μικρά διευρυμένα τριχοειδή αγγεία που απλώνονται σε κόκκινο ή και μωβ χρώμα σε διάφορα σημεία του δέρματος των ποδιών.

Πρόκειται για μιά μορφή επιπολής ανεπάρκεια στις αραχνοειδείς φλέβες.

Οι ευρυαγγείες έχουν κληρονομική προδιάθεση, δημιουργούνται κυρίως από την παρατεταμένη ηλιοθεραπεία, τα αυτοάνοσα νοσήματα ,  τον ερυθηματώδης λύκο, την συστηματική χρήση κορτικοστεροϊδών κ.α

Οι ευρυαγγείες αντιμετωπίζονται ανώδυνα και με εξαιρετικά αισθητικά αποτελέσματα. Οι θεραπείες δεν ενδείκνυνται κατά την έναρξη των καλοκαιρινών μηνών.

Αναλόγως του μεγέθους των ευρυαγγειών ο αγγειοχειρουργός μετά από κλινικό έλεγχο θα δώσει τον αριθμό των επισκέψεων/θεραπειών που απαιτούνται για την απάλειψή τους.

Τα καλυτέρα αποτελέσματα προκύπτουν μετά απο σκληροθεραπεία με αφρό και σε συνδυασμό με mini επεμβατικές θεραπείες με λέιζερ, ραδιοσυχνότητες, ή κόλλα για τις κεντρικές φλέβες και σκληρυντικές με αφρό για τις μικρές φλέβες

Οι θεραπείες δεν έχουν παρενέργειες και τα αποτελέσματά τους έχουν πολύ μεγάλη διάρκεια ζωής.